użytkowników online: 183
Oceń forum: 
 (3.8)
      Stany napadowe padaczkowe i niepadaczkowe, epilepsja.
       O grupie Forum  Wiadomości (156) Artykuły (7) Porady (8) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Padaczka

Aminokwasy - leczenie epilepsji i innych chorób ukł. nerwowego [7]

• Dodano: 28-01-2012, 10:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cześć,
      W zeszłym roku zacząłem leczyć epilepsję wyselekcjonowanymi aminokwasami. Efekty są zadowalające. W Polsce zwykle padaczkę leczy się zachowawczo, czyli żeby nie było napadów. Ja po jednej serii aminokwasów zauważyłem złagodzenie i ograniczenie ataków. Mam objawy padaczki ale już nie tracę przytomności. Niestety najbliższa klinika z tą metodą leczenia jest w Pradze, link:
      http://www.padaczka-epilepsja.pl/
      Ale co pewien czas lekarze z Pragi przyjeżdżają do Polski na konsultacje więc nie ma dramatu wink
      Czy ktoś z was leczył się aminokwasami? Z jakim efektem?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

Zaciekawiła mnie porada na temat napadów nieświadomości. Sami zobaczcie:

http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,470,napady-nieswiadomosci,from-user

• Dodano: 29-01-2012, 19:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam takie pytanie Leczenie Aminokwasami w Polsce to w jakiej miejscowości występuje,i czy to pod specjalnym nadzorem trzeba prowadzić czy Aminokwasy można zakupować u nas,jak to cenowo wychodzi. wink
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Czy to Twoj awatar czy Ty sobie jaja robisz - masz Zolwika

Odpowiadam na pytanie. W Polsce nie leczy sie jeszcze aminokwasami zadnej choroby, to nowa metoda.
      Znalazlam dla Ciebie bo wydajesz sie sympatyczny adres centrum w Pradze w Czechach, gdzie zajmuja sie terapia aminokwasowa.

Poradenske Centrum Lecby v Praze

info po polsku- Julia Zarubova- (00 420)725 667 441

w godz 9-17 oprocz weekendow

Mozna pytania zadawac na E- mail info@ aminocure. cz

mysle ze po czesku i angielsku, ale najlepiej zadzwon, pewne jest, ze babka mowi po polsku.

Terapia trwa seriami, jedna seria 3 miesiace, jak jest poprawa to wiecej nie zalecaja, a jezeli trzeba to bierzesz nastepna.

W ubieglym tygodniu byl konsultant we Wroclawiu, byl cztery dni 26-29, zapytaj tejJulii, kiedy znowu przyjedzie.
      Podobno cena jest przystepna dla chorego na epilepsje, ale o to zapytaj babke i napisz do nas co uslyszales, jakie rewelacje.Podobno pomagaja na Alzheimera, Sla - stwardnienie boczne miesni, choroby dzieciece i na epilepsje.

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 02-03-2012, 00:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dowiedziałeś się szczegółów? Umówiłeś się na wizytę? Mi choroba coraz bardziej doskwiera. Muszę odrzucać kolejne oferty dobrze płatnej pracy. Albo jest długotrwałą praca przy maszynach w ruchu (np. koparki, dźwigi) albo projektowanie - i tu znów 10h dziennie przy monitorze. Kasa jest spora ale nie dla epileptyka evil
      Pozdrawiam
      • Dodano: 17-05-2012, 11:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jak tam dalej kuracja Aminokwasami u ciebie ja zacząłem tydzień temu na razie to lepiej mi się śpi zobaczymy dalej.
      • Dodano: 17-05-2012, 11:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jak tam dalej kuracja Aminokwasami u ciebie ja zacząłem tydzień temu na razie to lepiej mi się śpi zobaczymy dalej.
      • Dodano: 17-05-2012, 18:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cześć,
      Na razie mam spokój z padaczką ale też dużo innych zajęć więc nie zaczynam nowej kuracji. Ale trzymam stały kontakt z kliniką w Pradze i gdy mam nowe wyniki badań to im wysyłam. Poza tym siedząc w kolejce do praskiej lekarki w poczekalni rozmawiam z ludźmi, którzy przyjeżdżają głównie ze swoimi dziećmi i jestem pewien skuteczności. Co prawda nie u wszystkich i w różnym stopniu. Jednak jeśli mam w perspektywie do końca życia trząść się z niepewności i być otępiałym od tabletek to wolę zainwestować na 3 kuracje. Przede wszystkim ogromne wrażenie robią na mnie postępy w leczeniu u dzieciaków. Wierzę w pozytywny efekt. Pozdrawiam

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: