użytkowników online: 183
Oceń forum: 
 (3.8)
      Stany napadowe padaczkowe i niepadaczkowe, epilepsja.
       O grupie Forum  Wiadomości (156) Artykuły (7) Porady (8) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Padaczka

Pytanie, prosze o pomoc. [6]

• Dodano: 20-01-2012, 19:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam. Kilka dni temu dostalem napad, mialem kilka lat spokoju a tu nagle ni z tad ni z owat napad... biore depakine 500 mg x2 rano. Jestem obecnie za granica. Mogl by mi ktos poradzic lub pomoc? Dziekuje serdecznie pozdrawiam wszystkich.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 20-01-2012, 20:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Lekarka zawsze mi tłumaczyła, że po dość długiej przerwie jak wystąpi atak to nie mam co się na zapas martwić. Widocznie miałeś ostatnio lub po prostu już od dłuższego czasu zbierało się w tobie i nastąpiło wyładowanie ale to nie jest powód do zmartwień ani do zwiększania dawki. Ja biorę również depakine chrono 500 x 2 dziennie.
      Możesz zacząć się martwić jak ataki zaczną się pojawiać częściej ale jeden -śpij spokojnie i nie denerwuj sie bo to jest główny czynnik, a i wysypiaj się minimum 7-8 godzin.

Jak chcesz cos popytać, porozmawiać to dawaj.
      Buźka
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 20-01-2012, 21:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dzieki Wielkie, dodalas mi otuchy. Tego mi bylo potrzeba smile Pozdrawiam:***
      • Dodano: 20-01-2012, 21:04
      •  
      •  
      •  

Szczepienia dzieci, które mają padaczkę. Opisane całe objawy i przebieg, wraz z zachowaniem, jak postępować.

To naprawdę mi pomogło:

http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,196,szczepienia-u-dzieci-z-padaczka,from-user

• Dodano: 20-01-2012, 21:06
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cieszę się, że mogłam pomóc. Uważaj na siebie. Pozdrawiam
      • Dodano: 04-04-2012, 11:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam ja leczyłam swojego syna na epilepsje fotostymulacyjna bardzo dlugo po jakimś czasie dowiedziałam sie o cudownej Witaminie B15 czyli kwas pangamowy zakupiłam w aptece w Niemczech podawałam dziecku pół roku od 5 lat syn nie ma ataków padaczkowych.W aptece niemieckiej można go kupić pod nazwa Pangam Witamin B15 lub zamówić przez internet z USA ale tylko z firmy Kirkman nazwa brzmi DMG Hypoallergenic Capsules 125 mg i ma 250 kapsułek. Polecam naprawde warto witamina jest rewelacyjna również na wiele innych chorób moja kolezanka leczyłam nią dziecko autystyczne i jest bardzo duza poprawa.
      • Dodano: 04-04-2012, 20:58
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam!
      Do "Gość z 04.04.2012. to super jak Twoje dziecko nie ma ataków, łatwiej jest dziecku wyjść z choroby niż nam dorosłym, oby tak było przez całe jego życie.
      Życzę zdrówka dla Twojego syna. biggrin

Podobne dyskusje

Ankieta

Jak się uspokajasz?