użytkowników online: 183
Oceń forum: 
 (3.8)
      Stany napadowe padaczkowe i niepadaczkowe, epilepsja.
       O grupie Forum  Wiadomości (156) Artykuły (7) Porady (8) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Padaczka

Prosze o podpowiedz... [13]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 03-02-2012, 16:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam moi kochani ! Ciesze sie ze piszecie.Dziewczyna mojego syna jest mloda,sliczna,wyksztalcona ( jest kosmetychka),kocha mojego syna a on ja,to chce by byli szczesliwi.A w chorobie trzeba sie wspierac.fakt,ze w chwili obecnej pracuje ona jako pokojowka w hotelu,ale zadna praca nie hanbi.ja od 12 lat mieszkam w Niemczech i przygotowalam im jako taki tu grunt,ona prace znalazla,syn zacznie niedlugo kurs niemieckiego.Maja przed soba raczej nielekkie miesiace,"cienkie" w portwel,ale najwazniejsze,ze ona ma prace,JEST ubezpieczona,co na obczyznie ma WIELKIE znaczenie,tym bardziej w jej przypadku,no i ja tu jestem! O szczescie dzisiaj jest bardzo trudno.Dziekuje wam za wsparcie.Bede pamietac,ze zawsze moge na was liczyc! pozdrawiam.Gina.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 02-01-2012, 19:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,jestem w tym dziale nowa.mam syna,21lat,ktory ma narzeczona,ktora z kolei choruje na epilepsje.Od 3 lat nie miala ataku.Bierze leki,to wiem.Jak nauczyc syna,by w razie ataku,sam sie nie przestraszyl i byl dla niej wowczas w tym momencie jej pomocnym? Gina.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Przeczytaj ten artykuł tam jest napisane, co zrobić w razie ataku padaczki, a czego nie wolno robić.

http://wyborcza.pl/1,97654,10660568,Choroba_iskrzacych_neuronow.html?as=2&startsz=x

marco

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Dziekuje. Gina.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 03-01-2012, 17:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witaj Gina.Najważniejsze jest to aby nie wmawiać sobie choroby. Wiem,ze nie jest to za mile, ale ja tak mam i staram się wiesz nie myśleć o chorobie.Powinnam myśleć, ale nie chcę.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Powiem Ci tak,że najlepiej syna przygotować tak,ze wytłumaczysz mu co ma wykonać w razie ataku.
      Wsparcie jest potrzebne i dużo cierpliwości.
      Można na filmie oglądnąć sobie co trzeba wykonać w razie ataku.
      Panika nie pomoże.Wystarczy spokój i miłość. Będzie dobrze.
      W razie czego pisz. Powiem Ci jak to jest smile

Pozdrawiam Ania
      ---------------------- smile
      Oddano 2 głosy
      Witaj Aniu.A czy taki film m oglabys mi polecic? Widzialas gdzie taki? Wlasnie chcialabym syna przygotowac do czegos takiego,by nie wpadl w panike.Dziekuje.Gina.
      Oddano 2 głosy
      Cześć Gina. Co do filmu nie widziałam, ale słyszałam,że są.Jak znajdę odpowiedni to ci z miłą chęcią dam namiar.
      Cieszę się,że jesteś na portalu. Ważne aby wiedzieć, wspierać się wzajemnie. Pisanie i zwracanie komuś uwagi na te mat jego niewiedzy jest niekulturalne. Tu zwracam się do gości.

Gina rozumiem Twoje obawy o syna,wiem co czuje.
      Najlepiej jest jak ja bym mu to powiedziała czy napisała.
      Ja już przechodzę swoją epilepsję prawie 15 lat i pewności nie mam czy zniknie.Nie daję się jej.W miarę możliwości udzielę porady na tyle ile będę umiała.
      Oddano 2 głosy
      Nie ma za co. Powiem Ci,że jak syn będzie miał pytania. Gdyby syn miał jakieś pytania, to niech pyta. Chętnie odpowiem na nie smile Giniu smile

Pozdrawiam Ania

------------------------- smile
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 03-01-2012, 22:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ciesze sie ze moge sie do kogos zwrocic w razie problemow i nie zostac ochrzaniona,ze tak powiem.Syn i jego dziewczyna,sa mlodzi,zakochani i chcialabym by byli szczesliwi.Jak na razie nie maja internetu,tylko ja mam.Mieszkamy w niemczech,a syn nie ma jeszcze pracy wiec i nie moze sobvie na razie ani na tel ani na internet on pozwolic.Jego dziewczyna nie miala ataku 3 lata i boje sie by syn sie nie przerazil gdyby to nastapilo.Milo mi ze moge cie w razie potrzeby prosic o pomoc.Dziekuje,jesli trafisz na namiary takowego filmu.Pozdrawiam.Gina.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Po to jesteśmy aby sobie służyć wzajemnie pomocą. Widzisz ja jestem w tej sytuacji,że nauczyłam się z tą chorobą żyć, ale jedno co mnie boli to brak pracy na rynku pracy. Powracając do tematu pracy, w wolej chwili jak znajdę do dam ci namiary. W razie czego zawsze możesz pisać tu na portalu lub na moją prywatną portalową pocztę.Zapraszam.

Pozdrawiam Ania
      ------------------------------ smile
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 13-03-2012, 15:35
      •  
      •  
      •  

Szczepienia dzieci, które mają padaczkę. Opisane całe objawy i przebieg, wraz z zachowaniem, jak postępować.

To naprawdę mi pomogło:

http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,196,szczepienia-u-dzieci-z-padaczka,from-user

Podobne dyskusje

Ankieta

Leki uspokajające - kiedy pojawia się uzależnienie?