użytkowników online: 183
Oceń forum: 
 (3.8)
      Stany napadowe padaczkowe i niepadaczkowe, epilepsja.
       O grupie Forum  Wiadomości (156) Artykuły (7) Porady (8) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Padaczka

Depakina [12]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 13-02-2012, 18:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      Maja nie przejmuj się wagą. Ja też przytyłam na początku. Kochana waga się zmienia. My nie mamy na nią wpływu smile To nasz atut- kobiece ciało smile

Wracam do temu, faktycznie też wypadały mi włosy na początku. Podobno,że tak właśnie ma być zastosowanie leku. No cóż, nie zmienimy, ale włosy szybko odrosną.

Dziennie spada nam około 100 włosów smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 29-12-2011, 16:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja po depakinie miałam poranne mdłości ciągle, bardzo częste bóle głowy oraz jakiś lekki tik nerwowy.Bardzo dużo przytyłam(ok 15 kg) i zaczełam tracić włosy.Napady jak miałam tak mam do teraz mimo tego że stosowałam już kilka leków frown Prawda jest jednak taka że każdy lek inaczej może działać na dany organizm i nie powinniśmy go skreslać tylko dlatego że nie działa na poszczególną jednostke.Musimy próbować dalej.Trzymajcie sie epileptycy smile
      • Dodano: 30-12-2011, 20:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      Też biorę Depakine800 i jest ok, własnie na nie przeszłam jak po poprzednich przytyłam, puchły mi nogi i strasznie mi wypadywały włosy. A teraz ok.
      Powie ktoś może jakie zażywa dawki Depakiny ?
      • Dodano: 19-01-2012, 19:10
      •  
      •  
      •  

Moja babcia choruje na padaczkę. Szukałam wiele informacji w internecie na ten temat. ta treść mnie zaciekawiła, chciałam się z nią z Wami podzielić:

http://www.forumneurologiczne.pl/txt/a,4798,0,padaczka-u-osob-starszych,from-user

• Dodano: 08-02-2012, 17:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja osobiście biorę 500mg 2x1 dziennie, ale czuję się ok. Tylko strasznie denerwuje mnie to że okropnie wypadają mi włosy i tyję na potengę. Nie wiem co z tym zrobić.

Moniśka

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Też brałam ten lek. Nie odczuwałam po nim jakoś skutków ubocznych, ale lek jak lek zawsze coś musi być w powietrzu.Monia są specjale maści do włosów.
      Wypadają włosy po lekach, ale początkowo.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      A znasz może nazwy tych maści? Ja osobiście biorę go już przez prawie 9 lat i niestety wypadanie włosów ma podobną częstotliwość.

Moniśka

• Dodano: 08-02-2012, 18:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      Zaraz ci podam nazwę, bo to jest maseczka do włosów.Jest bardo dobra zastosowaniu. Ja akurat mam gęste włosy, ale by momenty,że włosy wypadały.
      Złościło to mnie.Będę za chwilkę, bo nie chcę ci podać złej nazwy . smile
      Oddano 1 głos
      Regenerująca maska do włosów WAX. Kupuje się ja w aptece. Cena około 25zł.Brązowe opakowanie maseczki jest do włosów ciemnych, a zielone opakowanie maseczki to do włosów jasnych smile
      • Dodano: 08-02-2012, 18:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziękuję Ci ślicznie za pomoc smile jutro biegnę do apteki i wypróbowuję. Mam nadzieję, że będzie lepiej biggrin

Moniśka

• Dodano: 08-02-2012, 21:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam:
      Ja osobiście biore depakine już 11 lat i były to rózne dawki teraz jest 1000 + Lamotrix i nigdy nie miałem żadnych negatywnych skutków. Napady były i są, ale tego nie da sie wyzerować. Biore tą depakine ale za cholere nie moge przytyć choć bym chciał biggrin
      • Dodano: 12-02-2012, 12:24
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam, również biorę depakine, i szczerze mówiąc też przytyłam dość sporo, bo jakieś 15kg choć może troszkę i w tym mojej winy- praca tryb siedzący, mało ruchu, więc to też swoje robi. Choruje już 12 lat, więc trochę już się nazażywałam tych tabletek, włosy też mi wypadają i nie zgodzę się z tym, że to chwilowy objaw. Ale jeszcze łysa nie jestem, więc nie jest tak źle smile
      Pozdrawiam
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?