użytkowników online: 188
Oceń forum: 
 (3.8)
      Stany napadowe padaczkowe i niepadaczkowe, epilepsja.
       O grupie Forum  Wiadomości (156) Artykuły (7) Porady (8) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Padaczka

PADACZKA A KREATYNA / SIŁOWNIA [7]

• Dodano: 12-08-2011, 18:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,

zażywane leki: Orfiril 300 retard 3tb/dzień
      czas leczenia: 4 lata
      napady: 5 w ciągu życia
      waga: 66
      wzrost 185

PYTANIE:
      chodzę regularnie na siłownie i mam dużą niedowagę (ektomorfik) czy są jakieś przeciwwskazania przy tym schorzeniu w przyjmowaniu kreatyny?

http://www.bcaa.pl/odzywki_vitalmax/monohydrate_creatin_mikro_250mesh_100g_217.html

proszę o odpowiedź,
      pozdrawiam wink
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 12-08-2011, 18:26
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wszystko zależy od leków, nie wiadomo jak te 2 środki zareagują na siebie, na takie pytanie może odpowiedzieć tylko lekarz, nawet jeżeli ktoś z forum już miał doświadczenia związane z przyjmowaniem kreatyny to nie da Ci 100-procentowej gwarancji, że nic Ci nie będzie.

Zawsze ciesz się życiem...

• Dodano: 12-08-2011, 18:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      właśnie mam wizytę za ponad 2 miesiące u mojego neurologa, a póki wakacje to skończyłbym cykl, który trwa 6 tygodni. Ale masz racje lepiej nie być w gorącej wodzie kąpanym, może wydrukuję skład mojego leku i kreatynę jaką zawiozę te 2 papierki i z kimś wejdę i spytam jak się na to zapatruje.
      • Dodano: 12-08-2011, 18:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      A czy twój lekarzy przyjmuje również prywatnie? Jeżeli tak to za jedną wizytę można zapłacić jeżeli Ci zależy. Możesz również pójść do innego, ale to średni pomysł bo nie będzie znał przebiegu choroby.

• Dodano: 12-08-2011, 18:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Tak jak napisał Adrian, z takimi pytaniami jedynie do lekarza, my jesteśmy zwykłymi śmiertelnikami i nie możesz nam do końca ufac jeżeli chodzi o takie rzeczy.
      • Dodano: 12-08-2011, 18:57
      •  
      •  
      •  

czym cechuje się padaczka u kobiety ciężarnej? znalazłam na portalu treść na ten temat

oto link:

http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,291,padaczka-u-kobiety-ciezarnej,from-user

• Dodano: 12-08-2011, 19:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      z tymi lekarzami to mam kosmos! leczę się w Łodzi i kobitka nie chce mi odstawiać leków do końca życia praktycznie, a u innego neurologa się dziwi dlaczego skoro praktycznie nie mam napadów.. i chciał mi w czerwcu zeszłego roku odstawić.
      • Dodano: 12-08-2011, 19:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      Radzę po szperać w internecie i zobaczyć jakie zdanie na temat szczecińskich neurologów mają inni, a następnie jeżeli chcesz to pójdź do jakiegoś szanowanego lekarza i z nim porozmawiaj.

Podobne dyskusje

Ankieta

Jak się uspokajasz?