użytkowników online: 188
Oceń forum: 
 (3.8)
      Stany napadowe padaczkowe i niepadaczkowe, epilepsja.
       O grupie Forum  Wiadomości (156) Artykuły (7) Porady (8) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Padaczka

Padaczka Pourazowa [4]

• Dodano: 09-06-2010, 13:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam! Od jakiegoś czasu mam narastajace bardzo silne bole glowy, ktore prowadza do omdlen, krwotokow z nosa i z relacji najblizszych w czasie omdlen pojawiaja sie rowniez drgawki prawej strony ciala.Lekarze stwierdzili padaczke pourazowa ktora jest wynikiem wypadku samochodowego, ktory mialem 5 lat temu w jego wyniku w placie czolwym powstal krwiak. Teraz tomografia pokazuje zmiany w placie czolowym i lekarz twierdzi ze moze byc to blizna.EEG po nieprzespanej nocy wyszlo dobrze.Czekam na rezonans mag. i wideo EEG. jak narazie przyjmuje TOPOMAX,oraz leki przeciwbolowe Tramal mimo to bol glowy odczuwam caly czas...Mam pytanie do osob cierpiacych na padaczke pourazowa: Czy ktos z Was tez ma problem z tak silnym bolem glowy? Chcialbym porozmawiac z osoba ktorej moj problem jest znany z doswiadczenia...prosze o kontakt gg.Pozdrawiam.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 20-10-2010, 22:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam! chcialam się dowiedzieć czy padaczka pourazowa mija po jakimś czasie? czy napady ustępują czy czlowiek jest na nie skazany do końca życia??
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 19 głosów
      Oddano 19 głosów
      • Dodano: 02-08-2011, 15:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja miałem dwa ataki około 10 lat temu. Właśnie po wstrząśnieniu mózgu. Przez około 3-4 lata przyjmowałem leki. Od tego czasu nie przyjmuje. Aktualnie siedzę po 12 godzin przed komputerem i Bogu dzięki póki co nie mam żadnych ataków. Także można to wyleczyć.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 02-08-2011, 16:18
      •  
      •  
      •  

Chcesz wiedzieć więcej na temat wrażliwości na światło?

Polecam: http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,472,nadwrazliwosc-na-swiatlo,from-user

• Dodano: 02-08-2011, 17:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nazwa choroby, ktora nie chce tobie przejsc przez gardlo, to epilepsja.Mozna "to " wyleczyc"- wedlug ciebie.Epilepsji nie wyleczy sie, mozna, dzieki lekom, zaleczyc, pozostawic w uspieniu.Szanujacy siebie chory, nie zarzuca brania lekow, mimo ustania atakow, leki zazywa.Brales 3 lata czy 4?, bo to duza roznica, dla ciebie rok w ta czy tamta nie ma znaczenia?. Czy sam porzuciles, czy lekarz odstawil leki? Nie podales nawet nazwy? pewnie nie pamietasz?, bo nie chcesz!. Czy masz w planie isc na wizyte do lekarza?- ja tobie radze isc dla twojego dobra i zdrowia.Jagoda
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

Jak się uspokajasz?