użytkowników online: 189
Oceń forum: 
 (3.8)
      Stany napadowe padaczkowe i niepadaczkowe, epilepsja.
       O grupie Forum  Wiadomości (156) Artykuły (7) Porady (8) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Padaczka

Padaczka skroniowa - czy to mozliwe? [268]

• Dodano: 10-10-2011, 08:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2011-10-09 08:44:29 ile tacy ludzie jak my mogą pociągnąć?,ja już nie daje rady frown chyba lekarz zwiększy mi dawkę lamotrixu frown bo jest nie naj lepiej.adi666

Cześć, a co to za teksty ??!
      Normalnie mamy zyć - i tyle.
      Pociągniesz do późnej starości - o ile nie zabije Cie wczesniej cholesterol czy pijany kierowca (to taki makabryczny żart!!)
      Bądź spokojny - padaczka nie zabija, a szczególnie taka.
      Jedynie *** jest i tyle.
      Mnie tez trzeba bylo zwiekszyć dawkę laomtrixu i odrazu było lepiej.
      Wszyscy załamujący sie padaczkowicze -głowy do góry !!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Gość 2011-10-09 08:56:08 WITAM!CZY KTOŚ Z WAS JEST WRAŻLIWY ZA ZMIANE ŚWIATŁA NP. W LOKALU KTOŚ NAGLE ZGASI ŚWIATŁO WTEDY BOJĘ SIĘ JAK CHOLERA PRZED ATAKIEM.MUSZE SIE NIEŹLE NAMĘCZYĆ ŻEBY PSYCHICZNIE (PRZYGOTOWAĆ MÓZG)ŻEBY WYŁĄCZYĆ ŚWIATŁO frown .MA KTOŚ Z WAS ZABURZENIA WZROKU COŚ JAKBY 3D?POZDR.ALEX

Cześć!
      To co Ci dolega to nic strasznego -to tzw.aura która bywa częścia składową ataku lub wystepuje niezależnie.
      U mnie to był pierwszy powazny symptom który próbowałam "leczyć" u okulisty - po różnych badaniach odesłąła mnie do neurologa..
      U mnie wygląa to tak że obraz wygląda jak potłuczone szkło z migającymi obramowaniami i rozbłyskami świetlnymi - nawet ładne,ale męczące i jak nie wie sie co to jest to może nieźle człowieka nastraszyć.
      Zgloś to swojemu neurologowi - każdą "odchyłkę' od normy trzxeba zgłaszać lekarzowi - nawet jesli wyda nam sie to głupie..
      Najwyżej powie, że to nie padaczka.
      Tzrzymaj się -ja też mam fobie tyle że inne..
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 10-10-2011, 17:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      Trzeba trzymac sie razem, w kupie razniej wink
      I tak jak pisze Kasieńka. Nie lamac sie, kazdy odchyl od "normy" zglaszac neurologowi.

Ja ostatnio bylem u innego neurologa na konsultacjach no i potwierdzil tylko diagnoze. I ciagle na neurotopie jestem, ostatnio moj neurolog zalecil zwieszkenie dawki, ale dopiero PO wystapieniu napadu. Niedlugo bede to żarł, a nie lykal ;P

A aura potrafi byc straszna wink bardzo, bardzo. Ja na szczescie akutalnie czuje sie doskonale wink glowa do gory ludziska.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy

Chcesz wiedzieć więcej na temat wrażliwości na światło?

Polecam: http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,472,nadwrazliwosc-na-swiatlo,from-user

• Dodano: 14-10-2011, 17:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wszystko zależy jaki jest ból.Nie możemy przewidzieć czy ból skroniowy nazwiemy padaczką skroniową.
      Oddano 1 głos
      nie28 2011-10-14 17:22:21 Wszystko zależy jaki jest ból.Nie możemy przewidzieć czy ból skroniowy nazwiemy padaczką skroniową.

A ja nie miewam jakis spektakularnych ataków bólu - zasadniczo w ogóle mnie nie boli..
      Natomiast mam duzo innych objawów które absolutnie mi wystarczają razz
      • Dodano: 14-10-2011, 18:58
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja z kolei bole mam dopiero PO napadzie;p
      • Dodano: 14-10-2011, 19:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Każdy organizm odbiera ataki inaczej,nie jestesmy tacy sami smile
      Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      ja miałam rok temu wstrząśnienie mózgu,mam padaczkę pourazową-uderzyłam się właśnie w skroń.od tamtego wypadku wpadłam w ciężką depresję i bezsenność,zaliczyłam już szpital psych.z powodu myśli samobójczych.teraz śpię tylko na lekach i nie wiem czy kiedyś będę jeszcze mogła spać normalnie-moja psychiatra twierdzi że tak. zażywam tez antydepresanty-anafranil i na sen-lerivon.jeśli ma ktoś podobne objawy napiszcie podajcie swoje adresy e-mail.
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?