użytkowników online: 4054

Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (535) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (795) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa

• Data dodania: 13.04.2012 09:52

Witam,
      Czy przy chorym kręgosłupie szyjnym może dojść do złego widzenie. Obraz rozmazany lub podwójny w zależności od ustawienia głowy.
      Dziękuję za odpisanie na wiadomość
      Basia

• Data dodania: 10.11.2011 10:02

Szanowni Państwo

W przypadku przewlekłego bólu szukamy różnych sposobów na walkę z nim, korzystając także z tego, co ma do zaoferowania medycyna alternatywna. Jest to między innymi akupunktura, która polega na nakłuwaniu specjalnymi igłami wybranych punktów na ciele człowieka. Akupunktura to jedna z nielicznych metod medycyny naturalnej uznanych przez Światową Organizację Zdrowia i jest bezpiecznym uzupełnieniem tradycyjnych sposobów przeciwbólowych stosowanych przez pacjentów na co dzień. Zabiegu nie należy się obawiać, ponieważ stosowane igły są jałowe, jednorazowe i bardzo cienkie, o grubości porównywalnej z średnicą włosa. Pacjent niemalże nie odczuwa momentu przechodzenia ostrza przez skórę. Akupunktura znalazła zastosowanie przy dolegliwościach towarzyszących zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, dyskopatii, rwie kulszowej i innym bólom korzeniowym, w bólach głowy, zespole bólu mięśniowo-szkieletowego, w nerwobólach nerwów obwodowych, w tym nerwu trójdzielnego i twarzowego oraz neuralgiach po półpaścu.

Poznański szpital i przychodnia Med Polonia

• Data dodania: 07.10.2011 18:01

Na migrene są sposoby:

http://migrena.zlotemysli.pl/wp,7STOP/

pomogła nie jedenj osobie, może i Tobie uda się zmniejszyć lub zlikwidować objawy migreny?
      smilesmilesmile

• Data dodania: 14.05.2011 16:31

To rzeczywiście bzdury o kalectwie po operacji kręgosłupa szyjnego.Ja od pięciu lat borykam się z bólami głowy drętwieniem,lewej połowy ciała i wielu podobnych dolegliwości o których można tu przeczytać.Wiele ścieżek wydeptałam,zanim dostałam się do neurochirurga,który dał mi skierowanie na tomografię i okazało się,że te bóle głowy,drętwienia,zawroty głowy,mroczki są efektem przepukliny w kręgosłupie szyjnym.Teraz czekam na operację,której napewno się poddam,bo czekanie może skończyć się nieodwracalnym paraliżem i pampersem.A masaż czasami należy pamiętać może ten stan przyspieszyć

• Data dodania: 13.05.2011 16:14

Hej ...
      Przeczytałam wasze posty i właśnie popadłam w depresje.
      Cierpię na te same dolegliwości od kilku lat raz na dwa, trzy miesiące dopada mnie ból kręgosłupa szyjnego i trwa około 2 tygodnie, od lekarza neurologa (wizyta prywatna) dostałam zestaw leków zawsze jak tylko mnie łapie ból od razu łykam i czasem boli krócej, mój lekarz pierwszego kontaktu się ze mnie wyśmiewa, że to nic takiego i nie chce mi nawet zwolnienia z pracy wypisac, muszę chodzic prywatnie. Wymusiłam dzisiaj skierowanie do poradni neurologicznej, jest 13.05 termin mam na 04. 07 ... Podpowiedzcie mi czego mam żądac od neurologa jak już trafię do gabinetu, jakich badań ??!??

Monika 32 lata

Podobne dyskusje

Ankieta

Leki uspokajające - kiedy pojawia się uzależnienie?