Medycyna idzie na przód, może niedlugo dobiorą Ci lek/leki i opanują ataki.
Może pojawią się jakieś nowe leki. Nie denerwuj się.
marco
Ostatnie posty w wątku: Padaczka a prawo jazdy
Medycyna idzie na przód, może niedlugo dobiorą Ci lek/leki i opanują ataki.
Może pojawią się jakieś nowe leki. Nie denerwuj się.
marco
Właśnie po to chyba piszę, aby dowiedzieć się czegoś konretnego. Ale dzięki za odpowiedź, która jednak skreśla mnie z osób ubiegających się o Prawo Jazdy, ze względu na to że prawdopodobnie nigdy nie uda mi się wyeliminować tego ataku. Jeden w ciągu roku pojawia się od kilku lat, i chyba już tak zostanie.
Moniśka
Wypadaloby najpierw poczytac wszystkie posty na watku , dowiedzialabys sie , ze aby starac sie o prawo jazdy musisz byc conajmniej 24 miesiace bez ataku.
Cos nie cos obilo sie o uszy- wlasnie takie masz wiadomosci, radze czytac.
Pierwsza część pytania nie aktualana, wszystko ok
jeste, w grupie ![]()
Moniśka
Cześć ![]()
Po pierwsze jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam małe problemy techniczne, a w szczgólności nei ogarniam w jaki sposób mogę zapisać się do danej grupy. Ale to tak tylko przy okazji.
A teraz przejdę do sedna sprawy, czyli oczywiście problemu Prawa Jazdy u osób chorych na epilepsję.
Osobiście choruję na padaczkę od 14 roku życia. Jestem pod stałą opieką lekarza, od roku (ostatniego musiałam zmienić, gdyż trudnił się tylko i wyłącznie wypisywaniem recept i najchętniej byłby zadowolony jakbym pokazywała sie u niego raz do roku, nie częściej).Ataki zdarzają mi się raz do roku (w silnych sytuacjach stresowych) nie częściej. Właśnie mija 8 miesięcy od ostatniego ataku i coś nie coś obiło mi się o uszy na temat możliwości ubiegania się o Prawo Jazdy. I nie ukrywam, że jestem z tego powodu abrdzo zadowolona.
Ale tak konkretnie to nie mam kompletnie pojęcia jak się za to zabrać i jakie są ogólne wymagania jeśli chodzi o ubieganie się o wydanie tego dokumentu. Od czego zacząć?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam ![]()
Moniśka
Neurologia (rozwiń)
O zdrowiu - choroby cywilizacyjne (rozwiń)