Witam rok temu przeszedłem udar mózgu,przyczyną byla niedrozna tetnica wewn....
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: PROSZĘ O POMOC SPECJALISTĘ (1)
- http://www.forumneurologiczne.pl/forum/prosze-o-pomoc-specjaliste/watek/63683/1.html#p63683http://www.forumneurologiczne.pl/forum/prosze-o-pomoc-specjaliste/watek/63683/1.html PROSZĘ O POMOC SPECJALISTĘ Gość
wszystko zaczęło się ok roku temu zwyklymi zawrotami głowy,pomyslalam że takie tam normalne a to moze niskie cisnienie .Trwało tak pół roku do maja kiedy zrobiło mi sie słabo tak bardzo że juz miałam wielkiego stracha bo nastapiła taka fala raz słabo raz zimno i na przemian i było to tak mocne że myślała że stracę przytomnośc. Posypały sie badania, krew dobra, tarczczyca dobra, tomograf ok,boleriozy nie mam, rezonans ok, no i eeg złe, pani doktor odrazu stwiwerdziła ze że to padaczka----------------grom z jasnego nieba skąd, żaden uraz, ani w rodzinie,no koszmar, no koszmar, podała tegretol 200 przez 2 tyg, potem mial byc 2x dziennie 200,po miesiącu 1x 200 1x 400, ale ja wiedziałam ze cos jest nie tak chodziłam do niej i mowilam ze ja czuje sie tak samo codziennie tzn, dołczyły sie szumy,swisty wgłowie, zawroty,nudnosci i tak jest codziennie,z mniejszym lub wiekszym nasileniem, a najgorzej jest w momęcie 1 2 dzien okresu a teraz i połwa cyklu ( dochodzi do zasłabnięc tętno 150/90 i bole za mostkowe lącznie z paleniem i rozdzieraniem) nikt mnie nie słucha wczoraj wzywałam pogotowie i boże tylko płakać jakie mają podejście do człowieka oni już sami mieli wystawoną dagnozę nawet ekg nie zrobili, choc przedostatnio wylądowałm w szitalu bo ekg było złe, dali relanium,po którym nawet nie zasnełam . Ostatnio byłam na konsultacji u prof. Baci powiedział że nie może sprecyzowac co mi jest, kolejne eeg wyszło jakby gorsze czyli tegretol nie pomógł, zapisał mi topamax,propranolol,magnez i wt. a, TAK BARDZO MARTWI MNIE TO SERCE, KTORE WARJUJE, TE BÓLE, NAPAWAJĄ MNIE TAKIM STRACHEM, MAM 37 LAT I NIECH PODŁĄCZY SIĘ JESZCZE DO TEGO CHOROBA SERCA KTO MNIE URATUJE, BO CAŁY CZAS TŁUMACZĘ SOBIĘ ŻE TO MÓZG TAK POBUDZA SERCE,ALE NAWET,, TERAZ GDY SIEDZE LEZĘ ONO ZAWSZE WALI SZYBCIEJ, TAKA PRACA SERCA S NIE SŁUZY JEGO ZDROWIU CZY W KONCU KTOŚ ODPOWIE MI NA PYTANIE CO MI JEST, GDZIE JESZCZE SIĘ UDAĆ, GDZIE SZUKAC POMOCY,PRAWIE WSZYSTKIE BADANIA ROBIE PRYWATNIE BO ODSYŁAJĄ MNIE TO PRZYKRE BO KEDYS 5 LAT UCZYŁAM SIE NA PIELĘGNIARKĘ I JESTEM DYPLOMOWANA
Ostatnia edycja: - Gość
- Niedrozna tetnica po udarze
- Proszę o pomoc
Witam mam 33 lata i długotrwały silny ból dolnej partii pleców po nocy a...
- Jaki jest zakres czynności pielęgniarskich na sali intensywnej terapii po udarze mózgu ?
Moja mama przeszła ciężki udar niedokrwienny mózgu. Jest...
- Tępy ból przedramienia i łopatki !!
Witam. Mam problem, a mianowicie 2 tygodnie temu po wstaniu z łóżka,...